Lobocop

You LoboCop you: over integratie enzo

Omdat we tijd zat hebben, blijven we soms ergens wat langer hangen om ons een beetje onder te dompelen in het dagelijkse leven. Stijn is daar al iets beter mee bezig dan ik. Had ik al gezegd dat ik op dat vlak een diesel ben? In Pai volgde hij een les muay thai. In mijn vorige post had ik dat verkeerdelijk boksen genoemd, maar omdat ik onder mijn voeten heb gekregen bij deze een rechtzetting: het is dus wel de Thaise versie van kickboksen hè.

Van wat ik ervan begrepen heb, moet je – na een intensieve opwarmsessie met push ups, crunches en touwtjespringen (word al moe als ik er aan denk) met je scheen tegen een bokszak schoppen. Dat blijkt precies moeilijker te zijn dan het klinkt want het leverde Stijn niet alleen een blauw scheenbeen en een gezwollen voet op, maar ook een nieuwe bijnaam: LoboCop. Of met de woorden van de lesgever: You, LoboCop you! Kleine vertaling: een LoboCop is de Thaise versie van RoboCop. Of het dan RoboCop 1, 2 of 3 was dat heeft hij er niet bij gezegd. In elk geval, die titel krijg je wanneer je een beetje een stijve hark bent. Bewegen moet je namelijk soepeltjes doen.

Muay Thai voet

Pai Television had blijkbaar snel door dat er een nieuwe ster in de maak is. Die namiddag mocht Stijn op de World War II Memorial Bridge een interview weggeven voor hun kijkers. Weliswaar niet over zijn muay thai expertise, wel over wat we nu echt van Pai vinden. Heerlijk, zo’n dagje integreren.

Op TV

Categories: Azië, Thailand