20130916-DSCF1181

Soms moet je alles achterlaten om je droom waar te maken

Dat noem ik nog eens een waarheid als een koe. De eigenares van Hom Tea House, Nimman, Chiang Mai, had in een vorig leven een dik betaalde job in Bangkok als Marketing Manager. Veel reizen, lange dagen, uitdagende functie. Maar waar ze eigenlijk van droomde was een eigen theehuis in Chiang Mai, waar ooit op de bergflanken thee verbouwd werd.

Toen we eigenlijk een beetje per ongeluk in haar zaak binnenwandelden – we dachten dat het bij Punspace, de coworking space, hoorde – was ze nog niet officieel open. Maar ja hoor, we konden gerust thee proeven. Uit 20 verschillende potjes met thees die luisterden naar namen als Jasmine Dragon Pearl en Brave White Ginseng mochten we een thee kiezen.

Hom Tea House

Elke thee wordt in Hom Tea House geserveerd met een typische Thaise zoetigheid. Wij gingen voor de kokosballetjes, palmcake en een wat viezig uitziende groene jelly. Die laatste vonden we achteraf gezien het lekkerst. Als afsluiter kregen we nog een Koreaanse thee: mineraalwater met op de bodem van het glas wat appelsienzeste. Die Koreanen toch.

Haar missie: thee weer populair maken in een stad waar het bulkt van de koffiebars. Voor haar een minstens even grote uitdaging als haar job als Marketing Manager.

Wat wij er zo leuk vonden: het feit dat je niet opgejaagd wordt. Hier kan je gewoon blijven zitten, ook als je niets extra bestelt. En je bord wordt ook niet opgeruimd voor je de kans hebt gehad om je laatste hap naar binnen te werken. Verademing.

 

Praktisch:

Hom Tea House, Siri Mangkalajarn Lane 11, Chiang Mai (naast Punspace)

Voor de taalvirtuozen: hom = lekker ruikend

Categories: Azië, Thailand