Broken Banjan tree

Scouts- en KSA-toestanden in Munduk

Om de eerste week Bali met de mams, paps en broer actief af te sluiten, kozen we voor een trekking in de omgeving van Munduk. Zeer interessant, want het is niet alleen een goede work-out; het leert je meteen iets bij over je ouders.

Munduk

Plots kwam ons moeder haar Scouts-verleden namelijk bovendrijven. We wisten wel dat ze bij de gidsen was geweest, maar verder werd daar bij ons thuis weinig aandacht aan geschonken. Groot was onze verbazing toen ze allerlei tips had over hoe je best een helling afdaalt, wat de beste positie is voor je voeten om niet uit te glijden, … en ze herkende ook nog eens allerlei planten onderweg. Het viel ons ook op dat ze precies sneller wandelt in een bos dan in een stad. Moeilijk bij te houden onze berggeit, maar way to go mams. Volgend jaar misschien toch eens naar Oostenrijk gaan samen.

Sonia

Ons vader daarentegen heeft bij de KSA precies andere dingen gedaan dan trektochten. Ik laat in het midden wat, maar hellingen afdalen, zat daar precies niet echt bij.

Munduk

Ons vertrekpunt werd een lokale tempel waar net een banjan boom omgevallen was, een 300-jarige heilige boom die in de buurt van elke tempel staat. Jammer voor de boom, maar leuk voor ons: je krijgt niet elke dag de kans om rechtop in een afgeknapte boomstam te staan. Wat een prachtig zicht, met het invallende zonlicht.

Binnen in de Banjan tree

We hadden natuurlijk geen twee uur gereden om een hele namiddag in een boomstam te staan. Er moest gewandeld worden en wel doorheen koffieplantages, rijstterassen en boomgaarden waar mango’s, bananen, avocado’s en nog meer lekkers gekweekt worden. Allemaal met het nodige klim- en daalwerk. Pittig, vond ook het jongere volk (wij dus, ahum), zeker in zo’n vochtige hitte.
De echte beloning hield onze gids voor het laatste: de indrukwekkende Munduk-waterval (inkom: 25.000 rupiah/persoon, bijna 2 euro). Al vonden we de auto met airco terug naar onze villa ook niet slecht. Week twee hebben we gewoon lekker én verdiend geluierd, met een klein uitstapje naar Tanah Lot en Semyniak.

Munduk waterval

Praktisch:

Ook wandelen in de omgeving van Munduk? Keuze genoeg.

Categories: Azië, Indonesië