Massage in de gevangenis, say what?!

Massage in de gevangenis, say what?!

Plaatsen genoeg waar je, zoals de dames het zelf zeggen en ik quote, “best foot massaaase” of “best traditional massaaase” kan krijgen. Op elke straathoek vind je wel een salon, maar nergens is de locatie zo origineel als in de vrouwengevangenis van Chiang Mai. Ja, dat lees je goed: vrouwen die iets mispeuterd hebben, worden opgeleid tot professionele masseuses zodat ze zich, eens ze vrijkomen, gemakkelijker kunnen integreren.

Al is een kleine nuancering wel op z’n plaats: zelf zet je geen voet in de gevangenis. De vrouwen worden elke ochtend naar een honderd jaar oud traditioneel houten huis gebracht en ’s avonds weer opgehaald.

Nee, we hebben ons niet onveilig of ongemakkelijk gevoeld. De vrouwen die hier werken komen binnen 6 maanden vrij en willen echt iets van hun leven maken.

Of het in orde was? Damn,het was één van de beste massages die ik al in Azië gehad heb! Het was er trouwens gemoedelijker en rustgevender dan in de meeste andere salons.

Women's Prison Massage - Prison Products

Praktisch:

Chiang Mai Women’s Prison Massage Center
100 Th. Ratwithi, Chiang Mai
Open: 8u30 tot 16u30 (je komt niet altijd onmiddellijk aan de beurt, maar het centrum heeft een mooie tuin waar je iets kan drinken + gratis wifi gebruiken)
Type massage: keuze tussen voetmassage of Thai massage van 1 uur of Thai massage van 2 uur
Kostprijs 1 uur: 180 baht (4,5 euro)

Categories: Azië, Thailand