20130925-DSCF2041

Logeertip: Kirina Retro House, kitsch in een rijstveld

Poole, een Thai die zijn jeugd doorbracht in Atlanta, droomde van een eigen hotel in Thailand. Graag eentje in het rijstveld van zijn familie. En hop, zoveel jaren later is zijn Kirina Retro House in Pai een feit. Poole runt het samen met zijn al even vriendelijke en enthousiaste vrouw.

We zijn er 5 nachten gebleven, al hadden we er maar 3 gepland. Het retrodeel van de hotelnaam is ons nog steeds niet duidelijk, maar het is er zo heerlijk kitsch dat het zonde zou zijn om het niet te doen.

Kirina Retro House

Elke kamer is anders ingericht: wij sliepen in de Beatles kamer, de authentieke Pai-winkelkamer (met cola en kauwgomballen) en de mae hong son kamer (met zwanen en een meer). Het voordeel van laagseizoen is dat je al eens kan veranderen als er weinig volk is. De kamers hebben trouwens allemaal een terras met uitzicht op het rijstveld. ’s Nachts hoor je enkel het kwaken van kikkers en het gonzen van de airco.

Pai-winkel kamerBeatles kamer

Met zoveel rijst in de buurt serveert Poole elke ochtend rijstsoep met balletjes. Is dat dan kip of varken, geen idee. Over sommige dingen moet je gewoon niet te lang nadenken. Ochtend 2 heeft hij ons een hamburger gemaakt – mijn eerste ooit als ontbijt. Een goeie trouwens. Bleek dat hij een burger joint uitbaatte in Atlanta. Dat verklaart alles.

Praktisch:

Kirina Retro House, 148 Moo 6, Pai
Het hotel ligt op 1700 meter van het centrum van Pai – goed te voet te doen, maar leuker met de brommer.
Omdat het hotel nog maar 2 maanden open is kregen wij 66% korting per nacht wat ons op 20 euro voor 2 personen bracht. Koopje voor zo’n toplocatie!
Website >

Categories: Azië, Thailand