Gratis bootje varen

Gratis bootje varen op de Chao Phraya

Met 6 maanden reizen voor de boeg, moeten we af en toe (niet te vaak, want het moet wel gezellig blijven) op onze centen letten. “gratis” is dan ook ons nieuwe magische woord geworden. Naast mijn andere vaak terugkerende zin “hoeveel is dat in euro?”. Niet dat ik niet zelf kan rekenen, maar ik ben daar gewoon te lui voor en Stijn is veel beter met cijfertjes.

Enfin, gratis, dus. Wat we gratis kunnen doen (en los staat van eten, drinken en logeren, want daar mag iets tegenover staan) doen we zonder aarzelen. Zo is een boottocht op de Chao Phraya rivier in Bangkok een absolute aanrader om de stad eens op een andere manier te bekijken. Je kan daarvoor, zoals elke toerist, de express boot nemen die op verschillende plaatsen langs de rivier stopt en 40 baht (1 euro/persoon) kost. Op zich niet duur, maar daar koop je anderzijds wel 4 porties bananenbeignets mee.

Maar je kan ook kiezen voor een GRATIS tochtje op een veel mooier houten en bijna privé-schip. Hoe? Stap op aan de boothalte Sathorn (vlakbij het metrostation Saphan Taksin) richting River City Shopping Center (hier is verder geen hol te beleven tenzij je wil fietsen) en geniet. Met deze boot waan je je trouwens even bij de rich & famous want hij doet enkele über-chique hotels aan, die jammer genoeg niet gratis zijn.

Bootje varen

Categories: Azië, Thailand