Flight Experience

Even een Boeing 737 aan de grond gezet

Ik ben zo maar even eigenhandig opgestegen en geland met een Boeing 737 op de luchthavens van Queenstown (Nieuw-Zeeland) en Hong Kong.
In Queenstown dreigde het even mis te gaan toen het vliegtuig tijdens het landen van de baan gleed en een jeep raakte. Wie parkeert er nu ook een jeep vlak naast de landingsbaan?
In Hong Kong daarentegen verliepen het opstijgen en landen vlekkeloos. Een mens leert snel bij als het moet en eerlijk is eerlijk, ik had een zeer ervaren co-piloot.

Flight Experience

Bedankt Stijn voor de korte maar pittige training in een professionele vliegsimulator. Genen brol, want die simulator wordt door piloten in opleiding gebruikt om het vak te leren.
Ik had geen beter verjaardagscadeau kunnen bedenken. Het was een “kleine meisjesdroom” die in vervulling ging. Voor wie het zich afvraagt, nee dit wordt geen nieuwe carrière switch. Weten waar al die knopjes in de cockpit voor dienen en dat multitasken zijn niet aan mij besteed.

Flight Experience

Praktisch:

Wie ook eens wil vliegen met een Boeing 737 kan terecht bij Flight Experience Singapore voor een pilotentraining van 30 tot 90 minuten. Wie dichter bij huis wil vliegen, kan in Parijs terecht.

Na een korte briefing stap je in een vliegtuigsimulator. Ik kreeg 45 minuten landings- en opstijgplezier cadeau onder begeleiding van een piloot en mocht twee luchthavens kiezen. Terwijl je vliegt, krijg je de echte landschappen te zien, wat de ervaring alleen maar leuker maakt. Aanrader!

Categories: Azië, Singapore