Jimbaran

Een beetje frisse lucht in Jimbaran

Ubud is veel te druk naar ons goesting en we willen graag de zee zien. Dus nemen we de taxi van Ubud naar Jimbaran. Sofie De Clercq, een collega van Stijn, en haar vriend Gerald zijn hier hun laatste vakantiedagen samen aan het vieren. Daarna reist Sofie alleen door naar Australië en Nieuw-Zeeland.

We spreken ’s avonds af op het strand van Jimbaran voor een overheerlijke vis- en zeevruchtenmaaltijd bij Bayang Cafe. Wat verwennerij mag wel een keertje dus we kiezen twee kreeften uit de watertank (ocharme die beesten), wat vis en reuzengarnalen.

Bayang Cafe

Het wordt een gezellige avond met veel te veel bier en de dag nadien besluiten we om met z’n allen naar Bingin beach te gaan. Het is wat zoeken want nergens staan bordjes. Het voordeel is dan weer dat het er nog een klein beetje rustiger is dan op de andere strandjes in Bali. Er zijn een paar strandtentjes en een paar leuk uitziende hotelletjes vlak aan het strand. We snorkelen en luieren wat en om vier uur nemen we afscheid van Sofie en Gerald. Zelf blijven we nog wat hangen om vervolgens in de file te staan, richting ons hotel. Ja, dat kennen ze hier ook.

De volgende dag huren we opnieuw een scooter en rijden we naar Padang Padang. Stijn en Philippe willen leren surfen. Het is er druk maar nu ook weer niet over de koppen lopen. Na een uurtje of twee rijden we door naar de Uluwatu tempel, een prachtige zeetempel gebouwd in de 11de eeuw om Bali te beschermen van de boze geesten. Het is hier duidelijk feest. Honderden hindoes brengen offers, een kleurrijke aangelegenheid.

Uluwatu

Uluwatu ceremonie

De laatste dag van Philippe zijn vakantie gaan we naar Seminyak. Een beetje bodyboarden, eten in de Grocer & Grind en wat rondslenteren op het strand. Afsluiten in schoonheid heet dat dan. Het is mooi geweest en het afscheid valt iets zwaarder dan verwacht. Maar hé, er komen nog zoveel mooie momenten en plaatsen.

bodyboarden

Niet te missen eetplekken in en rond Jimbaran

Bayang Cafe

Leuke plek op het strand om naar de zonsondergang te kijken en ondertussen verse vis en zeevruchten te eten. Je kiest alles zelf uit de watertanks bij aankomst. Grappige bediening ook en elke avond speelt er een bandje.

Bayang

Cuca

Cuca opende zijn deuren in juli 2013. Je hebt er een restaurant, een openlucht cocktailbar & lounge en een food bar. Bij die laatste zit je op de eerste rij in de keuken waar je ziet hoe de chefs alles klaarmaken. Leuk als je met twee bent, maar iets minder in groot gezelschap omdat je niet zo gemakkelijk kan praten met elkaar. Dan is het minimalistisch ingerichte restaurant een betere keuze.

Cuca - drinken

Cuca - eten

Ze serveren er Balinees geïnspireerde tapas, op basis van lokale ingrediënten. Alles draait rond eten delen: je kiest elk drie tapas en eet er samen van. Absoluut het beste wat we in lange tijd gehad hebben. Niet moeilijk want de chef heeft bij El Bulli gewerkt. Aanrader en niet duur (tussen 25 en 30 euro per persoon) voor wat je krijgt. Ook de cocktails en desserts bruisen van originaliteit en zijn overheerlijk: nog nooit eerder kreeg ik een waterijsje bij mijn cocktail.

Chocolate Cafe

Zonder te willen zeuren, na een paar maanden mis je de Belgische koffiekoeken, het knapperige brood en de lekkere taartjes. Ik droom er zelfs af en toe van. Gelukkig kwamen we het Chocolate Cafe tegen in Jimbaran. Een Yummie ontbijt was precies wat we die ochtend nodig hadden. Het enige nadeel is dat alles er zo goed uitziet dat je veel te veel bestelt en bijgevolg eet.

Balique restaurant

Misschien kwam het omdat onze smaakpapillen iets te veel verwend werden in Cuca, maar het eten in Balique vonden we niet zo uitzonderlijk. Het interieur daarentegen wel, dus daarom zeker een bezoekje waard.

Balique Restaurant

Praktisch:

Logeren:

Wij logeerden in Village Indah Villas in Jimbaran, gelegen in een rustig straatje op een kwartiertje wandelen van het strand.
Ze hebben een zwembad. De kamers beneden zijn het mooist, maar ook iets duurder. Tenzij in het laagseizoen. Wij logeerden aan de prijs van een standaard kamer in een iets luxueuzere kamer.
Kostprijs via Agoda: 19 euro/nacht zonder ontbijt
Je kan altijd onderhandelen over de prijs bij aankomst.

Vervoer:

Wij namen een taxi van Ubud naar Jimbaran voor 250.000 rupiah/4 personen (ongeveer 17 euro). Gewoon onderhandelen met één van de taxichauffeurs op straat.
Een scooter huur je voor 50.000 rupiah/dag (ongeveer 3,5 euro).

Surfen en bodyboarden:

Wij betaalden 350.000 rupiah/persoon (ongeveer 23 euro) voor het surfen. In ruil krijg je 90 minuten “les” van de lokale redders. Het bodyboarden kostte ons 100.000 rupiah (ongeveer 7 euro) voor 2 boards en 2 ligstoelen met parasol, 90 minuten.

Categories: Azië, Indonesië