Chiang Mai - Pai: Busrit from hell

Chiang Mai – Pai: busrit from hell

In Chiang Mai sprak iedereen ons aan over Pai, een dorp in het noordwesten van Thailand. Of we daar al geweest waren? Het stond niet echt op onze planning, maar then again, we hebben hier over het algemeen niet echt een strak plan. Dus wij de bus op naar Pai. Touristilleke gepakt, want we lazen op meerdere blogs dat het een heftige rit zou worden met meer dan 700 bochten door een bergachtig landschap en chauffeurs die het gaspedaal heel goed weten staan.

Resulaat: één Touristilleke hielp niet, een tweede onderweg ook niet en het anti-mottig pilletje voor de maag nog veel minder (ik wil hier niet te veel reclame maken voor de farmaceutische sector). Gevolg: ik stapte 3 uur later alle kleuren groen van de bus terwijl Stijn zo fris als een hoentje was.

Maar uiteindelijk is het die busrit meer dan waard geweest. Pai is een prachtig bergdorp met een gezellig en easy going hippiesfeertje. Truc is om iets buiten het centrum te logeren en een brommer te huren om de omgeving te verkennen. Meer hierover in een volgende blogpost. Nadeel vond ik dan weer de aanwezigheid van veel te veel typische rugzakopscheppers die het nodig vinden om tegen iedereen die het horen én vooral niet horen wil uitgebreid toe te lichten waar ze al geweest zijn en waar de nightlife amazing is. We zullen er maar vanuit gaan dat dat de leeftijd is zeker?

Pai

Praktisch:

Een minibus met airco kan je voor 180 baht/persoon (4 euro) regelen via de meeste hotels/hostels in Chiang Mai. Het voordeel is dat ze je in het hotel oppikken en dat je niet moet sleuren met je bagage. Maar je kan ook rechtstreeks boeken bij Ayaservice.

Een zitje op de openbare minibus met airco is een andere optie om naar Pai te gaan. dit ticket koop je in het busstation van Chiang Mai. Dat kost 150 baht/persoon (3,5 euro), maar hier moet je dan wel vervoer naar het busstation bijtellen, zo’n 30 à 40 baht/persoon.

Een ticketje openbare bus zonder airco kost 80 baht/persoon (2 euro). Geen aanrader met de hitte hier tenzij je daarop kickt natuurlijk – ieder zijn ding.

Categories: Azië, Thailand