Bulldozermassage

Bulldozermassage

Iris De Herdt raadde ons tijdens ons eerste rondje Chiang Mai de Lila Thai (link naar hun website) aan. Voor haar de beste massage ooit.

Toen hadden we geen tijd meer, maar nu we terug in Chiang Mai zijn (het is nu eenmaal de verkeershub in het noorden van Thailand om van de ene plaats naar de andere te gaan) kan het wel even :-). LoboCop Stijn heeft nog steeds last van een gezwollen voet dus die gaat voor een nek- en schoudermassage – verder van zijn voeten kan hij onmogelijk gaan. Gezichtsmassages zijn namelijk voor meisjes. Ik kies voor een Thaise full body massage. Voor de vetzakskes onder jullie: nee, niet met een happy ending. Da’s gewoon met een massagepakje aan dat je ter plaatse krijgt (zie foto) en ze drukken op bepaalde punten zodat de energie weer gaat stromen en de stress (absoluut noodzakelijk voor al die stress die wij tegenwoordig hebben) verdwijnt.

Lila Thai Massage.jpg

Ik krijg een klein, mager vrouwtje als masseuse. Ze ziet er op het eerste gezicht heel lief en zelfs een beetje verlegen uit. Maar potverdorie zeg, wat een bulldozer. Van elk puntje waar ze op drukt ga ik bijna tegen het plafond en ondertussen krijg ik maar te horen “lilax, miss, lilax”. Nogal moeilijk als ze op je gaat staan met haar volle 45 kilogram en je vervolgens in een houdgreep neemt om je rug te stretchen.

Alles kraakt en ik ontdek spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Na een uur afzien, vraagt ze bezorgd: “you ok, miss?”. Ik kan er niet aan doen, maar ergens hoor ik een sarcastisch ondertoontje! Maar hé, ik heb me fysiek nog nooit zo ontspannen gevoeld als na die massage, dus het maakt niets uit.

Pas na ons bezoek ontdekten we dat Lila Thai eigendom is van de ex-directrice van de vrouwengevangenis in Chiang Mai. Het Woman Prison Massage Center was haar idee en enkele jaren nadien zette ze ook Lila Thai op poten. Ze merkte namelijk dat heel wat vrouwen na hun vrijlating opnieuw in de criminaliteit terechtkwamen ondanks hun massageopleiding. Niemand wilde namelijk een ex-gedetineerde in dienst nemen dus startte ze zelf Lila Thai op, waar deze vrouwen aan de slag konden.

Wij dubbel gelukkig: niet alleen onze fysieke mens voelde zich super. We hadden ook een goede daad gedaan.

By the way, Iris, je had gelijk. Het was de beste massage: niet alleen tijdens deze reis, maar gewoon tot nu toe. Merci voor de tip!

Praktisch:

Lila Thai heeft vijf zaken in Chiang Mai. Wij zijn naar het centrum op Prapokklao Lane 7 geweest.
www.chiangmaithaimassage.com

Categories: Azië, Thailand