Petronas Towers

In de watten gelegd in Kuala Lumpur

Joepie, we zien nog eens Belgen. Evy en Seppe komen een weekje naar Kuala Lumpur en we gaan met z’n allen logeren bij Jan (de neef van Evy), zijn vrouw Nicole en hun twee geweldige dochtertjes Amelia en Sara.

Op bezoek

Dat betekent dat we voor de tweede keer zwaar in de watten gelegd worden. We krijgen onze eigen kamer met een kleerkast (joepie, we kunnen onze kleren eens ophangen – je gelooft nooit wat dat doet met een rugzakmens), een eigen badkamer en jawel gewassen en gestreken kleren waar we niet eens zelf voor moesten zorgen. Dan vergeet ik ook nog bijna de cava (eeuwen geleden) aan het zwembad, de goeie flessen rode wijn, de veelvuldige restaurantbezoekjes en de steak met frietjes. 7-sterren service, quoi, en een fijn familiegevoel. Dat hadden we eigenlijk wel wat gemist tijdens de feestdagen.

Chez Jan

Jan en Nicole spaarden kosten noch moeite voor ons. Op dag drie kregen we een tweedaagse trekking cadeau door de Maleisische jungle, inclusief hevige regen en onweer. Oké, toen hebben we Jan wel eventjes verwenst en we vonden hem ook minder leuk toen er bloedzuigers op onze benen en in onze slaapzak zaten 🙂 Gelukkig hadden we voor de tocht chapati’s gekocht om de moed er wat in te houden.

Wild Junction

Wild Junction trektocht

Al bij al was het een toffe tocht met bomen weghakken om het pad vrij te maken enzo. Met als beloning zicht op Kuala Lumpur by night en een nachtje in een tent. Dank u Wild Junction.

Kuala Lumpur by night

Om het goed te maken, werden we de dag nadien door Jan naar de Thaise massage gebracht. Twee volle uren pijnlijke spieren laten masseren is echt afzien verdorie. Die vrouwen kunnen er wat van bij Ancient Thai Body Work Theraphy. Alweer op wolkjes naar buiten gelopen.

Ancient Thai Body Work Theraphy

Omdat we nog niet veel van Kuala Lumpur gezien hebben, besluiten we om een poging te ondernemen om de Petronas Towers te bezoeken. Zonder succes. Alle tickets zijn van 10u die ochtend al de deur uit. Gelukkig is het volgens de Lonely Planet interessanter om de KL Tower te beklimmen. Van daaruit heb je een mooi zicht op de Petronas Towers en de stad. Twee vliegen in één klap. Uiteraard worden we onderweg getrakteerd op een wolkbreuk. Feest!

Petronas Towers

Kuala Lumpur - KL Tower

Chinatown staat ook op de lijst. Evy koopt een fake Michal Kors portefeuille en we proeven een zoet varkensvleeshapje. Heel lekker. Als afsluiter eten we iets in één van de restaurantjes onder het schijnsel van de Chinese lantaarns.

Echt afsluiten doen we in de SkyBar van het Trader’s Hotel op de 33ste verdieping. Een skybar met zwembad, dat kan niet anders dan tot hilarische toestanden leiden. Tegen sluitingstijd glijdt een ober uit en valt met een kar volle sterke drank in het zwembad. Geen idee hoe ze die scherven uiteindelijk allemaal weggekregen hebben. Niet echt ons probleem. Wij vliegen binnen vier uurtjes naar Oceanië.

Skybar

Praktisch:

De eerste nacht logeren we in het Tune Hotel. Het hotel werkt volgens het Ryanair-principe: je betaalt een zeer lage prijs voor een kamer met badkamer. Voor handdoeken, zeep, TV, airconditioning, … betaal je telkens een bedrag extra. Je maakt je kamer dus zo duur als je zelf wilt.
Brunchen doen we bij Living Food. De focus ligt hier op raw food. Man, dat smaakt!

Categories: Azië, Maleisië