Nelson Lakes Walk

Gouden tip: Angelus Hut Loop

Sofie De Clercq raadde ons de tweedaagse Angelus Hut Loop aan. Eén klein probleempje: we waren helemaal niet van plan om naar Nieuw-Zeeland te komen, dus we hebben geen slaapzak mee, laat staan een tent om meerdaagse trektochten te ondernemen.

Het zou stom zijn om alles opnieuw te kopen als het thuis gewoon ligt te blinken. Daarom besluiten we om de eendaagse loop te doen, de Mount Robert Circuit, onder het motto “Dan hebben we een excuus om nog eens naar Nieuw-Zeeland te komen.”.

Op weg naar Nelson Lakes Park

We parkeren onze auto aan de voet van Mount Robert, op Mount Robert car park in Nelson Lakes National Park. Van daaruit start een steile klim langs de noordzijde van Mount Robert via de Pinchgut Track. Bijna boven op de bergkam loop je door een stukje verkoelend beukenbos dat vervolgens overgaat in laag struikgewas en rotsen.

Nelson Lakes Walk

Geen betere plek om te lunchen dan bovenop de bergkam met zicht op de spectaculaire Parachute Rocks en het Rotoiti-meer. Waar we tien minuten eerder nog in T-shirt liepen, zitten we nu met een warme trui op een rots met onze boterhammen stevig vastgeklemd in de vuistjes. Er staat een stevige wind en het zou zonde zijn om ons eten te zien wegvliegen.

Hilltop lunch

Nelson Lakes Walk

Na onze lunch with a view valt het ons zwaar om al te moeten terugkeren. We troosten ons met de gedachte dat de eendaagse loop toch ook de moeite is. Afdalen doen we via de Paddy’s Track van waaruit je gedurende de hele afdaling een prachtig zicht hebt op het Rotoiti-meer.

Paddy's Track

Paddy's Track

De wandeling neemt ongeveer vijf uren in beslag (19,3 km) maar met een normale conditie doe je het in iets meer dan drie uren, inclusief lunch.
Je kan ook opteren om via Paddy’s Track te klimmen en af te dalen via Pinchgut Track. Maar de manier waarop wij het deden leek ons het mooist.

Paddy's Track

Nelson Lakes Walk

De tweedaagse Angelus Hut Loop volgt dezelfde route, alleen wandel je vanaf de bergkam verder tot het mooie Angelus Basin en de Angelus Hut waar je overnacht.

Praktisch:

Voorbereiding:

Ze waarschuwen voor inbraken op Mount Robert carpark. Als er waardevolle spullen in de auto liggen, is het interessant om ze in bewaring te geven bij i-SITE (kostprijs: 1NZ$/item), op enkele kilometers van Mount Robert car park. Je moet ze wel oppikken voor 17u want dan sluiten ze.

Check altijd de weersomstandigheden voor vertrek en neem warme, winddichte en waterafstotende kleding mee, ook wanneer ze goed weer voorspellen. Het weer in Nieuw-Zeeland verandert in een fractie van een seconde en dan ben je beter voorbereid.

Neem voldoende water en eten mee.

Boeken Angelus Hut:

In het zomerseizoen boek je de Angelus Hut best enkele dagen op voorhand. Kostprijs voor een bed: 20 NZ$
Je kan ook kamperen. Kostprijs: 10 NZ$

Categories: Nieuw-Zeeland, Oceanië